Rock&Pop Event 2014

In Wervershoof is weer wat nieuws aan het ontstaan. Dit wordt het 1e Wervershoofse rock- en popevent en wel op zaterdag 11 oktober 2014. Aanvang: 20.30.
Dit evenement is een samenwerkingsverband tussen de gezamelijke horeca uit het kerkdorp Wervershoof en Stichting Music Events Wervershoof.
In het verleden hebben we jarenlang het Carrot Bluesfestival gezamenlijk georganiseerd en nu dus een rock- en popevent.

Wat houd het Wervershover rock- en popevent in? 
In alle cafés aan de dorpstraat zal er live muziek zijn, dus bij ’t Fortuin, Quicksilverbar, Die Twee en bij De Hoek.We proberen om allerlei soorten muziek een plaats te geven dus niet alleen rock en pop maar ook bv blues en folk.

De bezoekers betalen eenmalig 5 euro entree en hebben daarmee toegang tot alle deelnemende cafés.
Net als bij Winterstoppop gaat alle entreegeld naar de muzikanten. Per café kunnen we 3 bands laten spelen dus in totaal gaan er 12 bands hun kunsten vertonen.

Tijdschema
Café ´t Fortuin:
Image                           21.00 uur – 22.00 uur
Wingspan                     22.30 uur – 23.30 uur
Rewind                         00.00 uur – 01.00 uur

Quicksilverbar:

Kopvoeter                     21.30 uur – 22.15 uur
Spylocks                     22.45 uur – 23.45 uur
The Sugar Rays            00.15 uur – 01.15 uur

Café Die Twee:
One Night Stand          21.00 uur – 22.00 uur
Streetwise                   22.30 uur – 23.30 uur
The Fruitmachine        00.00 uur – 01.00 uur

Café De Hoek:
Jeroen van Tuijl Band    21.15 uur – 22.15 uur
Triangulum                  22.45 uur – 23.45 uur
Fantastic Funk Band   00.15 uur – 01.15 uur

Kopvoeter:
Bezetting: Robbert Reus, Jeroen Overman, Bas de Vries en Joost Botman.Wat zit er toch in dat water van Hoorn?! Alweer een superband uit die klei. Robbert Reus alias ‘STW’ heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten.. Samen met matties Sjors Schuitemaker en Marcus Bruystens heeft hij een vuist vol aankomende hits geschreven, denk aan PIXIES, De Jeugd van Tegenwoordig, dEUS.. Met nieuwe matties Bas de Vries, Jeroen Overman en Joost Botman is hij eind vorig jaar het oefenhok in gedoken. En zie nu.. Ze zijn er klaar voor!

JvT Band:
Dit is een driemans blues-formatie rondom zanger en gitarist Jeroen van Tuijl.
Verder bestaat de band uit: Hans Snel: bas en René Wit: drums.
De band speelt eigen nummers die voornamelijk door Jeroen zijn gecomponeerd en die met een enorme energie en passie de zaal in worden geslingerd.

One Night Stand - SMEWOne Night Stand
zoals de naam al doet vermoeden een heftige, sprankelende maar vooral rockende band. Stampende, rokende en heftige nummers worden voorgeschoteld door deze vijf-koppige formatie. Achter de drums Roel. Onze flamboyante en indrukwekkende opperdoezer. Hij houdt van stevige muziek. Aan zijn zijde de gekrulde (eenmalige) bassist voor een solide basis. Daan is oorspronkelijk een gitarist, maar onder druk van niet nader genoemde vrouwen worden het 2 snaren minder. Op deze basis wordt gebouwd door de ruige gitarist Jim. Het zangduo wordt gevormd door Laura en Fleur. Ze zijn uit elkaar te houden door de haarkleur en lengte. Is het klein en blond: Fleur. Is het iets groter en iets donkerder: Laura.

 

The Fruitmachine:
Dit zijn zoals ze zelf altijd zeggen drie jonge honden uit Andijk die ook vrijwel alleen maar eigen nummers spelen, en dat gebeurt met een tomeloze energie.
Genre: rock, garagerock, alternatieve rock, bluesrock. Ze bestaan sinds 2010.
Bezetting: Bram Blom: zang en gitaar, Koen Rinkel: gitaar en achtergrondzang en Jesper Jonker: drums.

Rewind: 
Timmert ook al jaren aan de weg, maar nu tijdelijk als vier mans formatie omdat de zangeres verplichtingen elders heeft.
Ze spelen lekkere covers uit de oude rock doos. Ze bestaan uit: Sjoerd Sybrandy: zang en gitaar, Ids Sybrandy: drums, Frank de Jong: gitaar en Henk van Diest: bas.

Wingspan op Rock&PopEvent 2014Wingspan:

Is een Paul McCartney-cover band die voornamelijk muziek brengt uit de tijd dat sir Paul in de formatie Wings speelde.
Bestaat uit: Bas Berkhout: linkshandige basgitaar+piano+zang, Martijn Berkhout: gitaar+zang, Nico Veeken: drums+zang, Jelle Steltenpool: akoestische gitaar+bas en
Marcel Sijm: gitaar+saxofoon.

Image: bestaat uit Martijn Berkhout: gitaar en zang, Sandra Berkhout: zang, Menno Jong: keyboard, Roland Wiersma: bas en Maarten Kok: drums. De band speelt een mix van covers waarop het goed dansen is, de band bestaat al vele jaren en is dus ervaren in het bespelen van het publiek.

Spylocks- Stichting Music EventsThe Spylocks
: mengt garagerock met Nederbeat, wat lekkere vuigstoere muziek oplevert in de stijl van meidenbands als Thee Headcoatees, the Donnas en the Delmonas. Naast eigen nummers over moord en doodslag, ontrouw, haat en liefde (en dat alles met een knipoog) coveren de 4 bandleden Daniëlle Berkhout, Jessica Joris, Annemieke van Meurs en Frank Cupido er lustig op los met liedjes van o.a. The Undertones, The Perverts en de Boegies. Nummers duren nooit langer dan 3 minuten, dus veel variatie geboden!

Sugar Rays:
 Sugar Rays speelt sinds eind 2013 en bestaat uit 3 Amsterdammers en een Wervershoofse. De blues en rock&roll die eind jaren 70 in en rondom de stad Austin, Texas USA gespeeld werd, wordt door hun zeer goed benaderd. Voornamelijk worden er covers gespeeld van Stevie Ray Vaughan en Lou Ann Barton. Misschien is deze muziek niet voor iedereen even bekend maar de band geniet er echt van en hopen dat naar hun publiek over te brengen. Bandleden: Henk Wes op drums, Dick Ooms op bas, Arand Hovakimian op gitaar en Mariska Zwaan op zang.

Streetwise:
Streetwise bestaat al jaren en de bezetting bestaat nog steeds uit John vd Schaaf op drums,
Ton Boon op bas en Willem Boon op zang en sologitaar.
Ze spelen nog steeds een lekkere vette blues zoals de blues gespeeld moet worden.
Inspiratiebronnen zijn nog steeds Stevie Ray Vaughan en Rory Gallagher.

Rock & Pop Event 2014Triangulum: 

Bestaat sinds 2009 en komt uit Haarlem. Bezetting: Wieger de Vries: zang en gitaar, Yoram Maas: Keyboard, Tim Commandeur: bas en Patrick Post: drums.
Dit is de jeugd in optima forma. Niet lullen maar spelen is het credo.
Ze spelen zogenaamde epic-rock (snelle poprock) en alleen maar eigen nummers en dat is knap als je dat kunt op deze jonge leeftijd van gemiddeld twintig jaar.